Baggeren & Groenvoorziening

 

Backoffice De Heer Land en Water

Onderhoud watergangen

De Heer land en water heeft een breed scala aan machines beschikbaar, om zowel de slootkanten als de bodem van de watergang of vijver schoon te maken.

Wij hebben de beschikking over diverse herders met maaikorven, zowel op de tractoren als op midikranen. Tevens hebben wij maai-veegboten die met een speciaal knipmes of sleepmes de begroeiing op de bodem van de sloot kunnen afmaaien. Hierna kunnen we dit organisch materiaal met de boot op de kant zetten. Deze boten kunnen tevens met de aangebouwde maai-armen de singelkanten of vijvers uitmaaien.

Op plaatsen waar echt geen machine kan komen door een gebrek aan werkruimte of diepgang, komen onze gemotiveerde en ervaren medewerkers met het handgereedschap.

Het organisch of anorganisch materiaal wordt door ons afgevoerd met vrachtauto’s (met knijper) of met de mobiele kraan die voorzien is van een speciale grijper voor dit soort materiaal.

In het najaar worden door ons voor diverse gemeentes en waterschappen het blad uit de watergangen verwijderd om zo een betere doorstroming en een schonere watergang te creëren.

debug: